Symbolet på kraft og ytelse

100 år med alfa romeo quadrifoglio

Hånd tar på en grønn Quadrifoglio med jubileumsemblem

Et bemerkelsesverdig jubileum

Quadrifolgio er kjent som "firekløveren" - et ikonisk symbol på racinglykke og suksess som har vært assosiert med Alfa Romeos mest kraftfulle biler de siste 100 årene.

 

Bli bedre kjent med den spennende historien bak Quadrifoglio. Oppdag ledenskapen, innovasjonen og racingarven som har formet Alfa Romeo i over et århundre. 

Historien om en legende

ET SYMBOL MED HISTORIE

Historien om Quadrifoglio, som er det italienske ordet for firkløver, begynte i 1923 med racersjåføren Ugo Sivocci. Da Ugo Sivocci vant billøpet Targa Florio, kjørte han en Alfa Romeo RL som han hadde malt en firkløver på for hell og lykke. Etter flere seire med firekløveren på bilen ble den raskt assosiert med seier og suksess.

 

Noen få måneder senere døde Sivocci i en tragisk ulykke. Bilen han testkjørte hadde ingen påmalt firkløver. For å ære Sivocci videreførte Alfa Romeo Quadrifoglio-symboliggen. Firekløveren fikk sin en egen logo og Sivoccis lykkebringer har blitt symbolet på lidenskapen vår for motorsport

 

Gjennom de siste 100 årene og frem til den dag i dag har Quadrifoglio-emblemet vært varmerket for de mest kraftfulle og prestisjefylte Alfa Romeo-bilene. 

ARVEN ETTER QUADRIFOGLIO

Quadrifoglio-emblemet har vært med på de fleste store baner, billøp og mesterskap gjennom årene. Alfa Romeo vant det første Grand Prix-mesterskapet i 1925, og fikk de to første Formel 1-titlene i 1950 og 1951. Dette var begynnelsen på en rekke seiere, med fem verdensmesterskap og hundrevis av italienske og europeiske titler. Disse seierne er mer enn bare en del av historien til Alfa Romeo. De har satt spor på alle Quadrifoglio-modellene.

 

I dag representerer Quadrifoglio Alfa Romeos forpliktelse til ytelse, lidenskap  og racingarven. Hver Quadriofoglio-modell er et kunnstverk som kombinerer italiensk håndverk med avansert teknologi som sammen skaper unike kjøreopplevelser. Bilene er et symbol på stolthet og prestisje, og de fortsetter å inspirere og begeistre bilentusiaster over hele verden. 

KOMPROMISSLØS YTELSE

Med en overlegen kombinasjon av kraft og teknologi byr Giulia Quadrifoglio og Stelvio Quadrifoglio på ekstra mye sportslighet og kjøreglede.
Bruken av ultralette materialer og den råsterke 2,9-liters V6-biturbomotoren på 520 hk gir et enestående forhold mellom vekt og ytelse.

Særegen og sportslig

GIULIA QUADRIFOGLIO

Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio byr på kjøreopplevelser utenom det vanlige, med kompromissløs ytelse og en perfekt bkombinasjon av kraft og teknologi. 

2.9 V6-motoren genererer 520 hk og et dreiemoment på 600 Nm mellom 2500 og 5000 o/min. Motoren er svært kraftfull, men samtidig ekstremt lett, og er laget utelukkende av aluminium. Den er kombinert med en 8-trinns automatgirkasse som skifter gir på bare 150 millisekunder i Race-modus.

Rød Giulia Quadrifoglio
KRAFTFULL OG SPORTSLIG

STELVIO QUADRIFOGLIO

Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio byr på kraftfulle ytelser i perfekt kombinasjon med elegant design og avansert teknologi. 2.9 V6-biturbomotoren med 520 hk kombinert med Q4-firehjulssystemet genererer 176 hk/l og gir en akselerasjon fra 0 til 100 km/t på bare 3,8 sekunder. I Race-modus går girskiftene til den 8-trinns automatgirkassen unna på bare 150 millisekunder.

 

SUV-ens sportslige kjøreegenskaper er kombinert med autonome kjøresystemer på nivå 2. Det gir en perfekt balanse mellom kjøreglede og intelligent assistert kjøring.

Mann går ut av en rød Stelvio Quadrifoglio