NYE ALFA ROMEO TONALE:
BEGYNNELSEN PÅ NOE NYTT

Alfa Romeo presenterer nye Tonale, som markerer en viktig endring for merket. Med Tonale begynner Alfa Romeo på en endringsprosess med blikket mot fremtiden, med nettbaserte løsninger og elektrifisering, men uten å gi slipp på den italienske sportsånden som har fulgt bilene siden 1910.

Nye Tonale har en markant og nyskapende design.

Bilen har noen moderniserte, men klassiske stilelementer som gjør det klart at det dreier seg om en ekte Alfa Romeo. Eksempler er felgene med fem hull, kombiinstrumentet med teleskopdesign, sportsrattet med tre eiker og de elegante bølgende baklyktene. De tredelte Matrix full-LED-frontlyktene har tydelig hentet inspirasjon fra SZ Zagato og konseptbilen Proteo.

Interiøret er av høy kvalitet, har flotte detaljer og er inspirert av Alfa Romeos racinghistorie. Fokuset er på føreren, som har alle betjeningselementer lett tilgjengelig.

 

Alfa Romeo har utviklet unike og eksklusive tekniske løsninger for den nye epoken med elektrisk drift. Målet er å videreføre og tilpasse sportsligheten til det 21. århundre.

Bilen kan leveres som hybrid og ladbar hybrid med firehjulsdrift.

Hybridversjonen har et nytt 48-volts hybridsystem med turbolader med variabel geometri som er spesielt utviklet for Alfa Romeo. Det kan drive hjulene selv når forbrenningsmotoren er av.

Den ladbare hybriden har 275 hk og firehjulsdrift. Dette er den kraftigste og mest effektive av bilene i serien, med en forventet elektrisk rekkevidde på opptil 80 km (ved bykjøring).

Tonale lever opp til forventningene til en ekte Alfa Romeo også når det gjelder kjøredynamikken. Den perfekte vektfordelingen gjør at bilen håndterer svinger svært godt. Styringen er den mest direkte i segmentet (13,6), og bilen er den eneste i sin klasse med integrert bremsesystem (IBS), et brake-by-wire-system som sørger for umiddelbar respons og regenerativ bremsing. Faste Brembo-bremsekalipere med fire stempler bidrar til den gode bremseevnen. Bilen har også uavhengig MacPherson-hjuloppheng med frekvensselektiv dempingsteknologi (FSD) og elektronisk Alfa Active-fjæring. Firehjulsdriften gir svært gode kjøreegenskaper og høy sikkerhet, og den elektronisk selvsperrende differensialen sikrer optimalt veigrep.

I tillegg skal programvare og nettbaserte funksjoner gi en enda bedre kjøreopplevelse. Tonale leveres som standard med et nytt, integrert infotainmentsystem med konfigurerbart Android-operativsystem og 4G-tilkobling med trådløse over-the-air-oppdateringer (OTA), heldigitalt 12,3-tommers kombiinstrument og 10,25-tommers berøringsskjerm. Bilen har altså to TFT-skjermer på til sammen hele 22,5 tommer.

Tonale er den første bilen med NFT-teknologi (Nun-Fungible Token), som er noe helt nytt i bilindustrien. NFT-sertifikatet er basert på blokkjede-teknologien, og er en logg med bildata som det ikke er mulig å endre. Hvis du tillater det, samler NFT-en inn bildata som bevis på at bilen har blitt vedlikeholdt som den skal. Det virker positivt inn på bilens videresalgsverdi.

En annen innovasjon hos Alfa Romeo Tonale er de integrerte funksjonene fra taleassistenten Amazon Alexa. Du kan for eksempel lete etter interessepunkter, lage en handleliste eller kontrollere smartenheter hjemme, helt uten å ta blikket fra veien. Du kan også få løpende oppdateringer om bilen fra Alexa-enheten din hjemme, få informasjon om lade- eller tanknivå, finne bilens plassering, låse og låse opp med fjernkontroll og mye mer.

 

Nye avanserte førerassistentsystemer og autonom kjøring på nivå 2 bidrar til økt sikkerhet og komfort på kjøreturen. Alle systemene arbeider uten å forstyrre kjøreopplevelsen.