Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio
 • PANORAMICA
 • STIL
 • TEKNOLOGI
 • DRIVVERK
 • DYNAMIKK
 • EFFEKTIVITET
 • Alfa™ Connect Services Lithium Battery

EN LANG TRADISJON

LEGENDARISK HISTORIE

Siden 1923 har Quadrifoglio blitt brukt på alle de mest spennende modellene fra Alfa Romeo. Firkløveren ble oppfunnet av den legendariske sjåføren Ugo Sivocci, som vant Targa Florio, og merket står fortsatt som et bevis på kompromissløs kvalitet og den italienske lidenskapen for ytelse. Alle de mest sportslige modellene fra Alfa Romeo har alle båret merket Quadrifoglio og Stelvio, den første SUV-en fra Alfa Romeo, er intet unntak. Modellen er skapt for å være den beste i sin klasse. Den har unike egenskaper innen både kraft, dynamisk ytelse og kjøreopplevelse og er et levende bevis på «La Meccanica delle Emozioni» i all sin renhet. 

STIL

UTFORMET FOR PERFEKSJON

Et tidløst ikon på en ny måte

Giulia Quadrifoglio var det første steget i et solid comeback, og Stelvio Quadrifoglio er utformet for å videreføre denne stolte historien. Fra den ikoniske Trilobe i fronten til det muskuløse karosseriet er toppmodellen av Alfa Romeos første SUV en legemliggjøring av den ikoniske og italienske tilnærmingen til bildesign. Den er perfekt proporsjonert og designet for å skille seg ut, og den er skapt for å gi enestående kjøreglede.

KRAFT I SIN VAKRESTE FORM

Den tar pusten fra deg ved første blikk

Alt ved Stelvio Quadrifoglios utseende er aggressivt, overraskende og unikt ved første blikk – fra luftåpningene på panseret til støtfangerne og hjulbuene, og fra 20" lettmetallfelger til eksosrørene som er spesialutviklet for å gi en kraftig og adrenalinutløsende lyd. Innsatsen for å oppnå balanse gjenspeiles i de rå og muskuløse linjene, dynamikken og den perfekt balanserte stilen.

LINJENE SOM EKTE SJÅFØRER FORETREKKER

Panoramautsikten begynner med interiøret

Når du setter deg bak rattet i Stelvio Quadrifoglio, blir du umiddelbart slått av det raffinerte interiøret med stort fokus på detaljer og bruken av eksklusive materialer, som skinnet som luksuriøst rammer inn den 7" store TFT-skjermen og den 8,8" store TMConnect Nav 3D-skjermen. Seter av skinn og Alcantara® understreker de sportslige og elegante egenskapene, mens Sparco-seter med karbon sørger for overlegen støtte selv ved sportslig kjøring. Disse er tilgjengelig på forespørsel. Interiøret kan skreddersys med tre ulike farger. Alcantara®/skinn og karbonfiberdetaljer på rattet er tilgjengelig på forespørsel.

KOMPROMISSLØS KVALITET

Quadrifoglios unike kjennetegn

I Stelvio Quadrifoglio får du en unik kjørestilling. Den er høy, men sportslig. I et interiør med minimalistisk design og sofistikerte detaljer er det alltid sjåføren som står i sentrum for kjøreopplevelsen. I interiør hvor fremragende ytelse kombineres med maksimal komfort får de mest spennende kjørefølelsene frihet til å blomstre. Detaljer som den røde tenningsknappen og girhendlene av aluminium som er montert på rattet, er forvarsler for den spennende ytelsen.

 • STIL
 • EKSTERIØR
 • INTERIØR
 • SÆRPREG
TEKNOLOGI

EKSKLUSIV ALFA ROMEO-INNOVASJON

Unike tekniske løsninger

Alfa™ Chassis Domain Control (CDC) koordinerer alle de aktive systemene, som Alfa™ DNA Pro, Alfa™ aktivt hjuloppheng, Alfa™ aktiv dreiemomentvektoring og Alfa™ integrert bremsesystem (IBS). Firehjulsdriftsystemet Q4, kombinert med 2,9 liters sekssylindret Bi-Turbomotor med 510 hestekrefter utstråler sportslige følelser og Alfa™ aktiv dreiemomentvektoring gir bedre veigrep ved akselerering for å redusere under- og overstyring. The Alfa™ Link hjuloppheng, lett plattform og perfekt 50/50 vektfordeling mellom de to akslingene er en garanti for unik dynamikk.

ALFA™ CDC

Selvtillit stammer fra kontroll

Stelvio Quadrifoglio har sikkerhetssystemer og aktive systemer for kjøreegenskaper som koordineres på et øyeblikk av den eksklusive kontrollenheten Alfa™ Chassis Domain Control (CDC). Alle funksjonene, fra Alfa™ DNA Pro til Alfa™ aktivt hjuloppheng og fra Alfa™ aktiv dreiemomentvektoring til Alfa™ integrert bremsesystem (IBS), er synkronisert for å sørge for at føreren får den unike Alfa Romeo-følelsen – overlegen kjøreglede.

SIKKERHET

De ultimate sikkerhetssystemene

Ombord i Stelvio Quadrifoglio finnes det avanserte funksjoner, som frontkollisjonsvarsling (FCW) med automatisk nødbremsing (AEB), inkludert en funksjon for å oppdage fotgjengere, varsling ved feltskifte (LDW), adaptiv cruise-kontroll (ACC) med Stop&Go-funksjon og blindsonevarsling (BSM). Disse funksjonene overvåker omgivelsene konstant for å oppdage hindringer rundt bilen, og de sørger for et godt sikkerhetsnivå uansett kjøreforhold.

IBS

Integrert bremsesystem

Det integrerte bremsesystemet er en elektromekanisk enhet som kombinerer funksjonaliteten til stabilitetssystemet og bremsesystemet. I tillegg til å sikre optimal vektfordeling sørger IBS for meget nøyaktige bremsesignaler fra pedalen for umiddelbar tilbakemelding. I tillegg reduseres vibrasjonene i pedalen i takt med stabilitetskontrollen når ABS aktiveres.

INFOTAINMENT

Ubegrensede tilkoblingsmuligheter

Stelvio Quadrifoglio leveres med et helt nytt infotainmentsystem som består av en 8,8" HD-skjerm med 3D-navigasjon. Den betjenes av en intuitiv Rotary Pad og et avansert stemmegjenkjenningssystem. Med det nye AlfaTM Connect-systemet med Apple CarPlayTM og Android AutoTM blir det enklere og tryggere enn noen gang å få tilgang til musikken, kontaktene, kartene og appene på smarttelefonen din. I Stelvio Quadrifoglio er det også et lydanlegg fra Harman Kardon® med 14 høyttalere, inkludert basshøyttaler, tilgjengelig på forespørsel.

 • TEKNOLOGI
 • ALFA CDC
 • SIKKERHET
 • IBS
 • INFOTAINMENT
DRIVVERK

DRIVVERK

Slipp løs de kraftigste følelsene

Stelvio Quadrifoglio har motor av aluminium som sikrer en spennende og sportslig følelse og som sørger for at ytelsen nå handler om mer enn bare kraft. En annen ting som gjør det til en helt unik opplevelse å kjøre Stelvio Quadrifoglio, er det perfekte forholdet mellom kraft og vekt, som faktisk er best i klassen. På bare noen sekunder sørger bi-turbomotoren på 2,9 liter med seks sylindre og 510 hestekrefter for å vekke følelser som består av kraft, energi og presisjon, samtidig som du får smidighet og en kjøreopplevelse som er utenkelig i enhver annen SUV.

MOTOR

En perfekt kombinasjon av kraft og følelser

Stelvio Quadrifoglio er best i klassen når det gjelder ytelse. Den har en bi-turbomotor av aluminium på 2,9 liter, med seks sylindre og 510 hestekrefter, kombinert med Q4-firehjulsdriftsystemet. En kraft på hele 176 hk/l sikrer overlegen akselerasjon fra 0 til 100 km/t på bare 3,8 sekunder. I tillegg har den meget godt drivstofforbruk, takket være det eksklusive systemet for deaktivering av sylindere (CEM) og sine løsninger for vektreduksjon, som drivakselen av karbonfiber.

GIRKASSE

Lidenskap gjør alt bedre

Stelvio Quadrifoglios sportslige egenskaper kommer best til sin rett med åttetrinns automatgirkasse som, i Race-modus, gir girskift på bare 150 millisekunder. Girkassen kan betjenes enten ved hjelp av girspaken på forhøyningen i gulvet eller ved hjelp av  girhendlene av aluminium som er montert på rattet. Girskiftenes hastighet varierer med valgt kjøremodus. I RACE-modus skjer de momentant, og i ADVANCE EFFICIENCY-modus får du bedre komfort og effektivitet.

 • DRIVVERK
 • MOTOR
 • GIRKASSE
DYNAMIKK

DYNAMIKK

En slående balanse

Stelvio Quadrifoglios perfekte 50/50 vektfordeling er en av de mest unike egenskapene. Dette er resultatet av grundig utvalgte materialer – solid stål til karosseriet, aluminium til hjuloppheng, dører, støtfangere, panser, bakluke, vinger foran og bak, motoren samt karbonfiber til drivakselen. Kombinasjonen av disse elementene slipper løs en smidighet uten sidestykke. Med klasseledende rattutveksling, takket være Alfa™ Link hjuloppheng, får Stelvio Quadrifoglio meget god balanse på landeveien, og du vil kjenne igjen Alfa Romeos velkjente kjøreegenskaper.

ALFA™ LINK AKTIVT HJULOPPHENG

Klassens beste kjøreegenskaper

Stelvio Quadrifoglio er utstyrt med Alfa™ Link aktivt hjuloppheng, et aktivt system som gir direkte kontroll over hjulopphenget. Det finnes tre ulike innstillinger – mykt, middels og hardt – slik at du kan velge hvor hard fjæring du ønsker ved hjelp av en enkel berøring av DNA-bryteren.

ALFA™ ACTIVE TORQUE VECTORING

Kjøreopplevelse uten sidestykke

Stelvio Quadrifoglio har Alfa™ Active Torque Vectoring, et innovativt system som gir optimal distribuering til de to bakre halvakslingene takket være to elektronisk betjente clutcher. Selv i høye hastigheter og ved svingete vei, uansett kjøreforhold, blir resultatet en optimal kjøreopplevelse.

ALFA™ DNA PRO KJØREMODUSVELGER

En spektakulær kjøreopplevelse

 • Alfa™ DNA Pro tilpasser Stelvio Quadrifoglios adferd øyeblikkelig til den kjøremodusen du har valgt:
 • RACE: Deaktiverer stabilitets- og antispinnsystemer, forbedrer eksoslyden og maksimerer ytelsen for sportslig kjøring på bane.
 • DYNAMISK: Gir kjappere gassrespons, raskere girskift og endrer hjulopphengets respons for å gi en mer sportslig kjøreopplevelse på landeveien.
 • NATURLIG: Dreiemoment og hjuloppheng kalibreres for optimal komfort. Dette gir den perfekte balansen for hverdagsbruk.
 • AVANSERT EFFEKTIVITET: Øker effektiviteten for best mulig drivstofforbruk. Den beste kjøremodusen ved krevende kjøreforhold.
 • DYNAMIKK
 • ALFALINK
 • DREIEMOMENTVEKTORING
 • ALFA DNA PRO
EFFEKTIVITET

EFFEKTIVITET

Den perfekte balansen mellom ytelse og effektivitet

Stelvio Quadrifoglio kombinerer unik ytelse med overlegen effektivitet takket være Alfa™Cylinders system for effektivitetsstyring (CEM), som lar bi-turbomotoren på 2,9 liter med seks sylindre deaktivere tre av sylindrene. I tillegg sørger et moderne Start&Stop-system for ekstra drivstoffbesparelser når du kjører i byen.

LAV VEKT

Ultralette materialer

Stelvio Quadrifoglio er laget av nøye utvalgte materialer som gir unikt lav vekt og forhold mellom kraft og vekt. Det solide stålet i karosseriet og aluminiumen i støtfangere, dører, hjuloppheng og motor er både kraftige og samtidig ultralette. Bruken av karbonfiber i drivakselen er nok et eksempel på de innovative og vektbesparende løsningene.

FORBRUK

Forbruket er redusert til et minimum

I Stelvio Quadrifoglio fungerer alle de elektroniske problemene sømløst, noe som bidrar til lavere drivstofforbruk. I tillegg har Stelvio Quadrifoglio et patentert system for deaktivering av sylindere (CEM) og en funksjon for rulling uten motorbelastning som fører til at bilen kan kjøre 100 km på bare 9 liter drivstoff. Ved kombinert kjøring slipper motoren kun ut 210 gram CO₂ per kilometer.

 • EFFEKTIVITET
 • LAV VEKT
 • FORBRUK
Alle bilder vist er illustrasjonsbilder.