Alfa Romeo Tonale

BEGYNNELSEN PÅ EN NY EPOKE MED ITALIENSK KJØREGLEDE

FULL KONTROLL MED INNOVATIV TEKNOLOGI

Nye Tonale utvikler synergiene mellom menneske og maskin med den nyeste teknologien for avanserte kjøreassistent-systemet (ADAS). Både sjåføren og passasjerene vil sette pris den ekstra kontrollen og komforten som skapes på dette nivået av autonom kjøring.

FULL KONTROLL MED INNOVATIV TEKNOLOGI

Nye Tonale utvikler synergiene mellom menneske og maskin med den nyeste teknologien for avanserte kjøreassistent-systemet (ADAS). Både sjåføren og passasjerene vil sette pris den ekstra kontrollen og komforten som skapes på dette nivået av autonom kjøring.

SMART MATRIX LED-LYS

Tonale kommer med førsteklasses teknologi i frontlyktene. Smart matrix-teknologi styrer 12 unike LED-moduler som gir det beste lyset på alle turer og i alle situasjoner, uansett værforhold.

Nærbilde av venstre frontlykt på blå Tonale

AUTONOM KJØRING

For å gi deg en kjøreopplevelse med full trygghet, er Alfa Romeo Tonale utstyrt med et innovativt assistansesystem som har oppnådd nivå 2 av autonom kjøring. Takket være kameraet montert på fronten av bilen som kontinuerlig overvåker bilens omgivelser sideveis og langsgående, får du ekstra sikkerhet gjennom intelligent adaptiv cruisekontroll, veibanesentrering og køkjøringsassistent.

Disse systemene samhandler for å opprettholde korrekt posisjon og hastighet med minimal involvering fra sjåføren.

Illustrasjon av autonom kjøring med avstandsm¨øing, plassering i veibane og skiltgjenkjenning

BLINDSONESENSORER

Tonales blindsonesensorer overvåker sjåførens blindsoner under kjøring. Når et annet kjøretøy er i blindsonen advares sjåføren med symbol i sidespeilene. I tillegg kan systemet gjør en korrigerende styremanøver for å unngå kollisjon med kjøretøy i blindsonen.

De bakre sensorene aktiveres når Tonale rygger. Det er til hjelp når sjåføren rygger ut av parkeringsplasser og i andre situasjoner med redusert sikt. Systemet varsler også sjåføren når noe nærmer seg kjøretøyet på sidene.

* Ekstrautstyr.

Illustrasjon av blindsonesensor

360° OVERBLIKK

Med et dynamisk rutenett gir og 360° kamera får sjåføren fullstendig oversikt av bilens omgivelser på den 10,25″ digitale berøringsskjermen. Dette systemet har fire HD-kameraer plassert på frontgrillen, sidespeilene og bakluken for enklere parkering og manøvrering på trange steder.

* Ekstrautstyr.

Illustrasjon av 360 graders kamera

KJØREFELTSENTRERING

Kjørefeltsentreringssystemet kontrollerer sideveisbevegelsen til nye Tonale for å holde bilen i midten av kjørefeltet, selv i tett trafikk.

Illustrasjon av kjørefeltsentrering

INTELLIGENT TRAFIKKSKILTGJENNKJENNING

Trafikkskiltgjenkjennings-systemet bruker det innebygde kameraet til å identifisere trafikkskilt. Skiltene blir rapportert på skjermen og varsler sjåføren om gjeldende fartsgrense.

Den intelligente hastighetskontrollen foreslår å redusere hastigheten til den registrerte fartsgrensen. Dersom sjåføren godtar, justeres cruisekontrollinnstillingene automatisk.

Illustrasjon av trafikkskiltgkennkjenning

AUTOMATISK NØDBREMS

Tonale bruker det frontmonterte kameraet til å registrere stansede kjøretøy, fotgjengere eller syklister foran bilen. Visuelle og hørbare advarsler ber sjåføren om å bremse. Dersom sjåføren ikke klarer å stoppe i tide, bremser systemet automatisk bilen for å unngå eller redusere en kollisjon.

Illustrasjon av automatisk nødbrems

TRETTHETSOVERVÅKING

Gjennom å overvåke sjåførens styrebevegelser og andre interaksjoner kan Tonale oppdage de første tegnene på tretthet hos sjåføren. Dersom tretthet oppdages, advarer systemet sjåføren med piping og visuelle beskjeder, og råder sjåføren til å ta en pause.

Display med speedometer og tretthetsvarsling
sikkerhteoversikt