ALFA ROMEO’S HISTORIE
  • Historien
  • Bensin I Blodet
  • Hjerte Og Sjel
  • MER INFORMASJON

FORTELLINGEN, SOM INSPIRERTE BILENS HISTORIE

Milano, 24. juni 1910
ALFA (Anonima Lombarda Fabbrica Automobili) lanserer sin første bil, 24 HP, designet av Giuseppe Merosi. Fem år senere blir fabrikken overtatt av Nicola Romeo, som endrer navnet til Alfa Romeo. Merket blir raskt et ikon. Alfa Romeo setter en nye standarder for bilindustrien og blir raskt et synonym for ekte kjøreglede for millioner av ”Alfaister” og bilentusiaster verden over.

Bensin I Blodet

HUNDREDE ÅR MED BENSIN I BLODET

Siden oppstarten har Alfa Romeo konkurrert på racerbanen. Quadrofoglio-emblemet har dominert legendariske løp som Targa Florio, Mille Miglia og Le Mans og vunnet hele 5 verdensmesterskap: Historiens første GP World Championship i 1925 med P2, de første to F1-løpene med den legendariske 158 and 159 Alfetta, 1975 World Manifacturer’s Championship med 33 TT 12 og World Sport Championship i 1977 med 33 SC 12
Alfa Romeo har satt mange uforglemmelige spor i motorsportens historie med sin enestående P3, den fabelaktige 6C 1750, den uforglemmelige 8C og den kompromissløse 155 V6 TI DTM. Men det siste kapitelet er fortsatt ikke skrevet: Fremtiden tilhører de som har lidenskap for det de gjør.

Hjerte Og Sjel

BILINDUSTRIENS HJERTE og SJEL

I over hundre år har Alfa Romeo ikke bare bygget – men skapt biler. Hver enkelt modell trakter etter å levere en vakker, inspirerende og aller viktigst, en personlig kjøreopplevelse. En Alfa Romeo er mer enn en maskin. Det er resultatet av en kompromissløs jakt etter teknologisk perfeksjon, sammen med det utpregede italienske teften for design. Takket være ikoniske modeller som 1900, Giulietta, Giulia, 1600 Spider Duetto, 75, 164, 147 og mange flere – er og blir Alfa Romeo et av verdens mest ettertraktede bilmerker.

MER INFORMASJON

MER INFORMASJON