“Storie Alfa Romeo”

Episode 2: Den ikoniske 6C 1750 dominerte sin tid 

6C Familien

I 1926 hadde Vittorio Jano tatt over ansvaret for all produktplanlegging for Alfa Romeo, med oppgaven om å finne opp “en fantastisk ytende lettvektbil” som ville vinne løp og fans, men også erobre nye markeder. Resultatet ble 6C.

Den kombinerte strukturell enkelhet med sofistikert teknologisk utvikling, mens den samtidig besitter ekstremt stor kraft. Jano hadde en forbløffende evne til å trylle frem hestekrefter fra små motorer. Alfa Romeo fremhevde det beste vekt/kraft-forholdet og var derfor den raskeste.

 

6C 1750

6C 1750, presentert i januar 1929 på Roma Motor Show, uttrykte sannsynligvis 6C-formelens fulle modenhet. Motoren var en utvikling fra den forrige 1500 seksylindrede motoren. Den ble produsert i forskjellige versjoner, og kraften varierte fra 46hk av Turismo-versjonen til 102hk av Grand Sport «Fixed Head».
6C brukte et mekanisk bremsesystem med store trommer som ble aktivert av et transmisjonssystem, en presset stålramme og et lavere tyngdepunkt som forbedret kurvgrepet. Driftstofftanken ble satt lenger bak for å få større vekt på bakhjulene og for å forbedre akselbalansen. Det var et høydepunkt for motorisk innovasjon.
Jo flere løp den vant, jo mer vokste det fantastiske tekniske omrømmet, både i Italia og i utlandet: spesielt i Storbritannia og samveldet.

 

En epoke av håndtverk

6C var ultrarask, men også fantastisk vakker. Suksessen var til stor del på grunn av håndtverkerne som skapte karroseriet: Touring, Castagna, Zagato, Pininfarina.

Det var faktisk, frem til 1930-tallet, normalt at bare rammer forlot produksjonsanlegget, kun utstyrt med motor, girkasse og hjulopphenget. Kunden kjøpte bilen, og bestilte deretter en håndtverker til å lage et unikt skreddersydd karosseri. 6C 1750 bød på eksepsjonelle muligheter for eksepsjonelle karosserier. Alfa Romeos ekstraordinære mekaniske og ingeniørbaserte baser ga muligheten til å lage noen av de mest elegante karosserier som noen sinne er bygget, designet av de flotteste stylistene og kjøpt av de mest kjente VIP-ene.